Tibor Bastrnák: Ľudí treba motivovať k tomu aby chodili pravidelne na prehliadky k lekárovi

22.07.2013 Bratislava

Poslanec NR SR, Tibor Bastrnák, tvrdí, že ľudí treba motivovať k tomu aby pravidelne chodili na preventívne lekárske prehliadky. Reaguje tým na medializované informácie prieskumu, kde Slováci nechodia na preventívne prehliadky.
Bastrnák poukazuje na fakt, že strana Most-Híd, mala ako jedna z mála riešenie situácie v zdravotníctve aj vo svojom predvolebnom programe.
„Viackrát sme na to dokonca aj upozorňovali tvrdiac, že prevencia je vždy lacnejšia ako samotná liečba,“ dodáva poslanec.

Podľa Bastrnáka obsahoval predvolebný program strany Most-Híd konkrétne kroky k motivácii ľudí k chodeniu na preventívne prehliadky a zlepšeniu situácie v zdravotníctve. Ako príklad uviedol vytvorenie celoslovenského programu Prevencia 2020, zabezpečenie transparentného hospodárenia, zabezpečenie plošnej informatizácie zdravotníctva, naďalej zabezpečovať hodnotenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a spokojnosti pacientov s poskytovanou zdravotnou starostlivosťou, zachovanie konkurenčného prostredia v zdravotnom poistení či vypracovanie pravidiel a systému financovania dlhodobej zdravotnej starostlivosti pre občanov zo segregovaných lokalít a oblastí koncentrovanej chudoby.

„Od slov treba prejsť ku konkrétnym krokom,“ uzavrel touto výzvou Bastrnák.
 

Vyberte región